Martha Kainama (11 oktober 1976)

Mijn roots liggen in Indonesië (de Molukken waar ik in 1992 ben geweest) maar ik ben geboren en getogen in Weert. Na mijn middelbare school ben ik rechten gaan studeren aan de universiteit in Maastricht. Een rationele keus voor een rationele studie. Ondanks mijn studie heeft het gevoel altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.


Met heel veel plezier heb ik vanaf mijn 16e op hoog niveau volleybal gespeeld en in die periode heb ik de vader van mijn kinderen leren kennen. Vanwege een knieblessure ben ik in 1996 gestopt met volleyballen. Mijn volleybalcarrière ging in een keer van alles naar niets. Het sporten maakte plaats voor mijn studie en mijn relatie.


Gebeurtenissen in mijn leven:
1997 samenwonen 2003 geboorte Melissa
1999 verhuisd / getrouwd 2006 geboorte Jason (voor Jason een miskraam gehad)
2000 mr. M.C. Kainama 2007 verhuizing zakelijk en privé
2001 zelfstandig ondernemer(verzekeringsbranche) 2008 weduwe / verkoop kantoor

In de periode 1996 tot 2009 zijn er mooie ervaringen op mijn pad gekomen maar ook minder mooie ervaringen. Een gebeurtenis met de grootste impact op mijn leven en die van mijn kinderen was toen mijn man besloot om uit het leven te stappen. Mijn kinderen die toen 4 en 1 waren, zijn de reden geweest om elke dag op te staan en door te gaan.

Tijd heelt NIET alle wonden want elke levensgebeurtenis hoort bij mij. Op het moment dat zowel Melissa als Jason naar de basisschool gingen, besloot ik om voor mezelf te kiezen. Mijn persoonlijke ontwikkeling begon met de 4-jarige beroepsopleiding Reflexzonetherapie bij ANZN. De opleiding i.c.m. verandering van mijn mindset en levensstijl heeft er voor gezorgd dat ik weer durf te leven in plaats van te overleven. Onrust maakte plaats voor rust.

Het hervinden van mijn diepgewortelde wens t.w. het begeleiden van mensen in hun beweging heeft Lifestyle MAKAI doen ontstaan. Het begeleiden van mensen is spontaan ontstaan tijdens mijn volleybalcarrière in de jaren 90 t.w. het trainen van kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Na een "pauze" heb ik het trainen (aangevuld met coaching) in 2012 weer opgepakt. Sinds 2012 begeleid ik niet alleen kinderen maar ook volwassenen.

In mijn logo heb ik gekozen voor het adinkra symbool Sankofa dat een Afrikaanse gezegde is t.w. “leer van het verleden en neem je ervaringen mee voor de toekomst”. Het symbool heb ik (een beetje) aangepast aan mijn eigen levensverhaal.


Het symbool staat voor mij voor:
Ons als drie-eenheid (triniteit) - drie stokjes
Mijn twee kinderen - twee krullen
Mezelf - hart

Om mij verder te ontwikkelen en te bekwamen als therapeut maar ook als mens volg ik verschillende opleidingen, cursussen en workshops. Sinds december 2017 ben ik coach inzetbaarheid en werkplezier en om die reden heeft Lifestyle MAKAI sinds 2018 haar diensten aangevuld met coaching. Eind 2018 heb ik met succes de opleiding tot gezondheidscoach incl. biometrie apparaat afgerond van Stichting Gezondheid Nederland. Check mijn profiel op LinkedIn. Met deze aanvulling hoop ik nog meer mensen te kunnen begeleiden met mijn kennis, levens- en werkervaring. Vanuit mijn hoofd en hart (be)handel ik; zo blijf ik in beweging...

Wanneer jij de wil & motivatie hebt om in beweging te komen om je leven positief te veranderen, neem dan contact op met Lifestyle MArtha KAInama.